Om Secorum • Secorum
18859
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18859,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.7,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Om OSS

Vi kan SIEM och logghantering. Secorum bildades med SIEM och logghantering som affärsidé. Våra första anställda kom från Rikspolisstyrelsen och Hewlett Packard, där vi byggt upp logghantering på stora säkerhetsorganisationer och nu gärna tar åt oss nya utmaningar.

Redan från början har våra uppdrag varit stora och intressanta, med mycket teknik, SIEM, Linux, Windows och allt vad som krävs för att få en fungerande infrastruktur för att hitta avvikelser i en organisations nätverk.
Att bygga upp en organisations logghantering innebär i de flesta fall en lärande roll där fokus tas bort från teknik och ersätts med ren kravhantering. För att kunna kravställa på en kommande produkt, organisation, ägarskap och ansvar måste man börja uppifrån och utgå från lagkrav, verksamhetskrav och omvärldsbevakning. Genom att identifiera syfte, mål och vision med sin logghantering underlättas allt kommande arbete. Genom att härleda från dessa definieras allt från ändamålsförklaring till krav på vad som ska loggas. Till detta lägger vi förmågan att kravställa på vad som ska loggas för att därutöver fungera med en central analys.

 

Vi har från 2013 växt organiskt och är nu fem anställda, alla med olika specialiteter inom SIEM.

 

Secorum erbjuder unik kunskap inom SIEM-området som vi gärna delar med oss av som konsulter. Vi kan också erbjuda analys på plats hos kunden, eller i våra lokaler.

Ring 08 - 570 240 50

VARFÖR
aNLITA sECORUM

Allt handlar om erfarenhet. Vi har gjort den här resan många gånger. Av den anledningen kan vi svara på vad som kommer att hända vid analyser redan i de tidiga faserna under kravhanteringen. Detta är en viktig kunskap då all utvärdering framöver kommer att baseras på nivån av analysförmåga

dATASÄKERHET
PROFFS

Secorum kan hjälpa kunden att välja den bästa och mest kostnadseffektiva lösningen för kundens behov. Vi hjälper kunden att ta hänsyn till analyskrav, som ligger till grund för vad som ska samlas in, hur insamling ska ske, hur analys och långtidslagring ska ske och vilka produkter som kan användas för detta.

Vill du veta
Mer ?

Lämna din e-postadress så hör vi av oss!

Roger är V.D. på Secorum och expert på att införa SIEM i en organisation.Med sin utrednings erfarenhet som före detta polis besitter Roger ovärderliga kunskaper i vad som krävs för att rättssäkert kunna leda händelser i bevis. Utöver det har han en flerårig erfarenhet som säkerhetskonsult. Rogers absoluta styrka är att hjälpa till med förstudier, behovsanalyser och att stötta vid upphandling av säkerhetsrelaterade frågor. Utöver det har han erfarenhet som teknisk projektledare vid implementering och installation av IT-lösningar som adresserar just säkerhetshot, såväl externa såväl som interna.

team_image
VD

Roger Lindblom

team_image
SIEM-expert

Johan Lindahl

Johan är en erfaren testledare/testare och har arbetat med SIEM-produkter sedan mitten av 2000-talet. Johan är också säkerhetsansvarig internt i Secorum och följer upp alla medarbetare med en årlig intervju. Detta för att säkerställa att alla medarbetare har den kvalité som behövs för uppdragen. Utöver det är han en teknisk resurs som har flera installationer, med upprättande av förvaltningsrutiner och överlämning till driftorganisation bakom sig. Hans lugna, pedagogiska och strukturerade arbetssätt gör honom till en uppskattad föreläsare och utbildare för både medarbetare som kunder.

team_image
SIEM-arkitekt

Ivan Pettersson

Ivan har främst erfarenhet inom infrastruktur med tonvikten mot storage och backup/restore. Med sin bakgrund som drifttekniker och konsult har han erfarenhet av såväl enskilt arbete som stora projekt.
Med flera uppdragsgivare i bagaget är han inte främmande för de krav som kritiska miljöer kan kräva och väl förtrogen med ITIL processen.
Tidigare har Ivan varit anställd hos både stora som mindre organisationer som CGI och ShibuyaCrossing, men startade sin bana som system specialist med backup, storage och virtualiseringsansvar för bland annat: MTG, Tele2, Metro, CDON.

team_image
Projektledare

Jan Söderberg

Jan har en bred erfarenhet vilket gör honom till en nyckelperson i nästan vilket projekt som helst. Exempelvis har han både härdat system för organisationer med höga säkerhetskrav som utvecklat funktioner mot databaser.
Han kännetecknas av sin noggrannhet och sin genuina intresse för att testa nya lösningar och få det att fungera med befintlig infrastruktur. Jan har lätt att lära sig ny teknik och är van att arbeta både i små lokala team såväl som större team med internationell sammansättning. Han har stor erfarenhet av att jobba i projekt, med tyngdpunkt på att samla in, lagra och analysera stora mängder data.

team_image
SIEM-analytiker

MATHIAS LINDBLOM

Mathias är vår senaste rekrytering. Mathias är en duktig programmerare och han jobbar mycket med vår egen produkt Hidesense. Mathias har jobbat mycket med analys i Splunk och vidarutbildar sig i SIEM verktyg som Splunk och ArcSight .